Elguitar

Niveau 1:

Introduktion til El-guitarens og forstærkerens anatomi, hvordan man håndterer og sidder/står med instrumentet. Eleven lærer hvordan man stemmer El-guitaren og grundlæggende færdigheder som: Basalt akkordspil, Plekter-teknik, fingerspil, højre/venstre hånds koordination samt kendskab til tonernes placering på gribebrættet.

Der arbejdes med udenadslære, periodefornemmelse og formforståelse.

Eleven vejledes i hvordan en udbytterig og progressiv øvning bedst opnås.

Tabulatur introduceres i det omfang det er relevant.

Niveau 2:

Videreudvikling af højre og venstrehånds-teknikker såsom: Op og nedslag, bending, vibrato, hammer-on, pull-off og slide.

Introduktion til improvisation, grundlæggende skala-spil og barre-akkorder.

Nodelære introduceres i det omfang det er relevant.

Niveau 3:

Udvidet akkord og skala-lære samt kendskab til akkordomvendinger og intervaller.

Der arbejdes med avanceret rytmik såsom: vekslende taktarter og underdelingsfornemmelse.

Udvidet improvisation, musikalsk fortolkning, udtryk og klang.

Nodelære introduceres i det omfang det er relevant.

Der tages generelt udgangspunkt i den enkelte elevs forudsætninger. Og undervisningen tilrettelægges på bedste vis herefter.