UNAVIDA 2014

D. 29. og 30. april samles 150 af kommunens skoleelever fra 4. klasse med et orkester fra Frederikssund Musikskole på Frederikssund gymnasium om forestillingen ”UNAVIDA”.

”UNAVIDA” er en musikforestilling skrevet over fortællingen om Mayaindianerens kalender, der er lavet i år 3114 f. kr. og efter et sindrigt udregnet system sluttede d. 21. december 2012 og der var stor spænding over, hvad der mon ville ske efter denne dato! Ville jorden gå under, eller ville den begynde på ny, forfra?

Der er skrevet mange tekster over dette emne og det er Musikskolens komponist, guitarist og guitarlærer, Jan Sommer, der sammen med digteren Mikael Bjerrum har bearbejdet nogle originale Mayatekster, som han har sat i musik og arrangeret for Musikskolens orkester.

Samarbejdet med kommunens 4. klasser, fra tre forskellige skoler (Marbækskolen, Jægerspris skole og Ådalens skole syd) har været i gang siden september, og der har været travlhed med at indstudere tekster og melodier og lave små optrin til sangene rundt om på skolerne, ligesom Musikskolens orkester bestående af 45 elever og lærere øver flittigt på Jan Sommers musik.

Musikskoleleder, sang- og kor lærer Gitte Grarup har i samarbejde med Jan Sommer lavet scenografi og iscenesættelse, og det er dét og meget mere skolerne og Musikskolens UNAVIDAorkester mødes om på Gymnasiet d. 29. og laver tre forestillinger d. 30.

Musikskolen opførte i det "aktuelle år" 2012 UNAVIDA med de samme skolers daværende 4. klasser. Efter forestillingerne, der forløb meget succesfuldt og var en stor oplevelse for alle medvirkende var alle involverede parter enige om, at såfremt jorden så IKKE gik under december 2012, så vi ville opføre UNAVIDA igen. Heldigvis gik jorden ikke under - heldigvis får vi lov at opleve UNAVIDA igen.

Unavida prøve

UNAVIDA er komponeret af Musikskolens guitarlærer, Jan Sommer,
der ses i forgrunden i fuld vigør under første orkesterprøve.