Maya kalender

D. 17. og 18. april samles godt 200 af kommunens skoleelever fra 4. klasse med et orkester fra Frederikssund Musikskole bestående af 45 elever og lærere på Frederikssund gymnasium om forestillingen "UNAVIDA".

"UNAVIDA" er en musikforestilling skrevet over fortællingen om Mayaindianerens kalender, der er lavet i år 3114 f. kr. og efter et sindrigt udregnet system slutter d. 21. december 2012 - og hvad så??

Der er skrevet mange tekster over dette emne og det er Musikskolens huskomponist, guitarist og guitarlærer, Jan Sommer, der sammen med Mikael Bjerrum har bearbejdet nogle originaltekster, som han har sat i musik og arrangeret for Musikskolens orkester.

Samarbejdet med de ti 4. klasser fra fire skoler (Marbækskolen, Jægerspris skole, Ådalens skole, nord og Ådalens skole, syd) har været i gang siden september, og der har været travlhed med at indstudere tekster og melodier og lave små optrin til sangene rundt om på skolerne, ligesom Musikskolens orkester bestående af 45 elever og lærere øver flittigt på Jan Sommers helt nylavede musik.

Jan Sommer og Gitte Grarup har lavet udkast til scenografi og iscenesættelse, og det er dét og meget mere 4. klasserne og Musikskolen mødes om på Gymnasiet d. 17. og laver tre forestillinger d. 18. Der bliver fuldt hus á 400 mennesker til de tre forestillinger.

Læs også artikel fra Frederiksborg Amts Avis