Frederikssund Musikskole til Europæisk Ungdoms Musik Festival i Østrig

Blæseorkester

Slagtøjsorkestret
Percussionation

38 elever, 4 lærere og 5 voksne medhjælpere rejser i Kristi Himmelfartsferien til European Youth Music Festival i Linz, Østrig. Det er Frederikssund Musikskoles Blæseorkester og slagtøjsorkestret "Percussionation", der deltager i koncertrejsen, og Percussionation er til lejligheden udvidet med en strygekvartet og en blokfløjtespiller.

I alt 6000 musikskoleelever fordelt på 173 orkestre fra hele Europa skal mødes i og omkring Linz i det nordlige Østrig for at spille for og med hinanden de dage, festivalen varer. Linz er europæisk kulturby i 2009, og festivalen er et af de mange kulturby-arrangementer. De to orkestre fra Frederikssund Musikskole skal hver spille tre koncerter på festivalen og skal desuden medvirke ved en fælles, musikalsk afslutning for alle deltagerne. Turen til Østrig foregår med bus, som kører fra Frederikssund meget tidligt om morgenen onsdag d. 20. maj. På vej mod Østrig overnatter orkestrene på et hotel i Tyskland og under selve festivalen er grupperne indkvarteret på et lokalt ungdomscenter. Hjemrejsen starter umiddelbart efter afslutningsarrangementet, så elever, lærere og medhjælpere må klare sig med en lur på motorvejen indtil bussen når hjem til Frederikssund søndag eftermiddag. Musikskolens elever skal selv betale for koncertrejser, og selv om festivalgebyret er overkommeligt, er det dyrt at rejse, fordi en bus i fem dage koster mange penge. Derfor søgte musikskolen allerede sidste sommer om sponsorer til turen, og Haldor Topsøe var som de eneste villige til at give en økonomisk håndsrækning. Til gengæld fik virksomheden musik til medarbejdernes juleafslutning.