Frederikssund Musikskole

T drops synger ved åbning af udstilling på Tøjhusmuseet i København d. 6. februar

Frederikssund Musikskoles performancekor for teenagere, T drops, er blevet inviteret til at synge ved åbningen af Tøjhusmuseets Forsvarshistoriske jubilæumsudstilling i anledningen af 150 året for Danmarks nederlag ved Dybbøl i 1864. Tøjhusmuseet har til huse i Christian 4.s tøjhus på Slotsholmen som blev opført i årene 1598-1604 som hovedarsenal for Hæren og Flåden. I dag er det Nationalmuseets militærhistoriske museum, der fortæller om dansk militærhistorie fra 1500-tallet til i dag. Museet er formelt oprettet i 1928 ud fra en række historiske samlinger i hærens regi, hvoraf nogle stammer helt tilbage fra 1500-1600-tallet.

T drops synger prominente gæster, der tæller bl.a. kulturministeren og den tyske ambassadør. De synger danske sange med referencer til Danmarkshistorien i 1800 tallet før og efter den voldsomme krig i 1864. De synger "I Danmark er jeg født" og "Det haver så nyligen regnet", som Musikskolens arrangør og komponist, guitaristen Jan Sommer har arrangeret for T drops, guitar, violin og cello, og desuden laver pigerne en dramatisk performance af "Dengang jeg drog af sted", Peter Faber og Emil Hornemans "hit" fra 1848, året, hvor danskerne var sejrherrer i Sønderjylland. I T drops version over 1864 anes en anden stemning.
T drops og Musikskoleleder Gitte Grarup, der er korets leder, glæder sig over- og til at skulle synge ved en sådan lejlighed og i de historiske omgivelser.

 T drops
Foto: T drops arnason.dk,