Musikskolen sender fem orkestre til Musikskoledage i Tivoli

Det er i år 30 år siden de første musikskolekoncerter kunne opleves i Tivoli. Det første år var der 900 deltagere og de optrådte på tre scener i Tivoli.  Formålet var at give de unge talenter og engagerede musikalsk interesserede en platform, hvor de kunne give prøver på deres talent og inspirere andre til at dyrke musik. I 2019 deltager mere end 5000 børn og unge i Musikskoledagene i Tivoli.

Over 5000 børn og unge deltager Deltagerantallet har henover alle årene været stigende, og det trænede øre vil også kunne fornemme en højnelse af de musikalske udfoldelser. Vigtigst er dog engagementet og kærligheden til musikken. Hvis man opgør antallet af deltagere, der gennem de 30 år har bidraget musikalsk til musikskoledagene har der været et svimlende antal deltagere i årene 1990–2018; nemlig 101.800 deltagere. Erfaringen siger, at de musikalske dage i Tivoli ofte bliver overværet af omkring 50.000 publikummer fra ind- og udland.

Traditionen tro deltager også Frederikssund Musikskole, i år med fem orkestre. Alle fem orkestre spiller søndag d. 26. FM Strygerorkester spiller i H. C. Andersen salen kl. 14.30. Slagtøjsorkestrene Percussion Young Stars og Percussion All Stars spiller kl. 15.30-17.00 på Grønne Scene. FM Blæserorkester spiller på Terrassen kl. 17.00 og FM Big Band spiller i Glassalen kl. 19.45.

Blåstemplingfra Kulturminister Sidste år uddelte kulturminister, Mette Bock årets musikskolepriser, og  hun sagde i sin tale til musikskoleområdet bl.a.:  ”Når man spiller sammen, får man et særligt fællesskab – et fællesskab om en stor koncertoplevelse, hvor det hele går op i en højere enhed. For én ting er at øve derhjemme og rundt omkring på musikskolerne, hvor der skal slides og prøves om og om igen. Noget helt andet er at spille koncert. Så får man den store belønning oven på alle prøverne”.

Den nyudnævnte rektor for Det Kgl. danske Musiks konservatorium, Uffe Savery afholder årets tale til musikskoleområdet på Plænen søndag  d 26. kl. 15:30.

Projektleder for Musikskoledage i Tivoli, Dan Johnsen, fortæller:

”Der er hersker ingen tvivl om, at en optræden i Tivoli kan ære med til at nære motivationen, når man som ung musikinteresseret arbejder med musikken på sin lokale musikskole. At opleve det store musikalske fællesskab er et vigtigt fundament i børn og unges fortsatte interesse for selv at spille og nyde musikken. Et hurtigt lyt på en eller flere koncerter med de unge overbeviser hurtigt om, at den musikalske gejst og de kommende talenter trives i Da

Fakta Musikskoledage i Tivoli finder sted lørdag den 25. og søndag 26. maj.

Musikskoledage i Tivoli 2019 i tal Musikskoledagene afvikles for 30. gang i træk 14 scener 238 ensembler 5526 forhåndstilmeldte musikskoleelever 62 deltagende musikskoler Deltagere i alderen 5-70 år

Da Musikskolernes Dag i Tivoli blev afviklet første gang - tilbage i 1990 - var deltagerantallet 900

Musikskole Dage i Tivoli er et selvstændigt projekt med sekretariat hos Musik & Ungdom, og er i 2019 støttet af Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Det Obelske Familiefond,

Familien Hede Nielsens Fond, Knud Højgaards Fond, Lemvig-Müller Fonden, Nordea-fonden,