MGP 2014

Frederikssund Musikskole bidrog til dette års MGP.
To elever, Terkel Korreman Nielsen, der spiller elguitar og Gustav Søbæk, der spiller trommer deltog i årets MGP som bandmedlemmer i Chilis band.

Musikskoleleder Gitte Grarup blev ringet op af DR og spurgt om der var Band talenter blandt eleverne, og da Musikskolen har en meget kvalificeret rytmisk afdeling med flere talenter var det ikke vanskeligt at finde velegnende musikere til dén opgave.

MGP 2014

Der er i den grad lokalt islæt, når den store MGP-finale lørdag ruller over skærmen i hundredetusindevis af stuer.

Blandt aftenens finalister er nemlig Chili fra Kirke Hyllinge -  og med sig på scenen har hun blandt andet to elever fra Frederikssund Musikskole; Terkel på guitar og Gustav på trommer, mens hun har måttet hente sin bassist Jannick i Ballerup.

De fire er blevet sat sammen som band til lejligheden, men Gustav og Terkel kendte hinanden fra musikskolen.

"Så vi har kun spillet sammen i to måneder," forklarer drengene, mens Chili i telefonen forklarer en journalist, hvordan hun blev overrasket af et TV-hold, der tidligere i år dukked eop hjemme hos hende for at fortælle, at hun var med i MGP.

"Det er helt vildt. Men jeg tror først, det går op for os, hvor vildt det egentlig er, når vi står på scenen foran alle de mennesker," konstaterer hun.

Siden torsdag formiddag har de været i Odense for at pudse de sidste finesser af, inden lørdagens show.

Det har betydet timevis i sminke- og kostumerum, på scenen og i samtale med pressen.

"Det har været nogle lange dage," konstaterede en smilende Chili, inden hun fredag eftermiddag skulle på scenen til generalprøven, der lige som finalen foregik foran 4.000 tilskuere i en udsolgt Arena Fyn.