Musik kan samle – og det skal den bruges til, når der bygges bro.

Musikskolen og ca. 450 sangere deltager som repræsentanter for alle aldersgrupper og alle hjørner af vores store kommune ved den officielle del af programmet, når Kronprinsesse Marys Bro indvies d. 28. september.

I et forsøg på samle og repræsentere alle borgere har Frederikssund Musikskole inviteret alle skoledistrikters 4. klasser og alle kommunens voksne foreningskor til at synge sammen med Musikskolens kor og Bro-orkester ved den officielle del af Broindvielsen.

Komponisten Jan Sommer har skrevet to værker til lejligheden, ”Merry Day”, som er en lille festouverture i Streetparade-genren og sangen ”At leve er at bygge bro”. Alle har øvet flittigt siden foråret; 4. klasserne i skolen med deres musik- og dansklærere, voksenkorene og Musikskolens kor til korprøver, og Bro-orkesteret til blæser- tromme- og slagtøjsprøver. Musikskolen holdt før sommerferien et introduktionsmøde for foreningskor og 4. klasses lærere, hvor sangen blev fremført, og alle har fået tekst, node og lydfiler, så der har været forskellige måder at indøve sangen på.

Musikskoleleder og sanglærer Gitte Grarup har været på besøg på skolen hos alle de medvirkende 4. klasser, og konstaterer med glæde, at det går virkelig fint med at lære sangen. Sangen beskriver noget af alt det gode der venter med broforbindelsen, og både tekst og melodi afspejler det alment menneskeligt favnende i ”at bygge bro”; der bliver kortere vej mellem os, vi knyttes sammen og får nye venner. F.eks. lyder det i teksten:

”At rejse er at finde ro i vished om et hjem – at leve er at bygge bro, så alle kan nå frem. Vi venter en prinsesse men får endnu en ven..”

Samtidigt afspejler teksten med lokalhistorisk antydning og kommentar til den velkendte og lidt tunge trafikale situation, at det lige præcist er her i Frederikssund Kommune, brobygningen har fundet sted, og der synges: ”En viking, skjoldmø, direktør og digter tog på vej, men hvor der før var lange køer må de nu glæde sig. For lige langt fra øst og vest tjener alle bedst…”

Det har været vigtigt for komponist og dirigent, Jan Sommer - og for initiativtager, Musikskoleleder Gitte Grarup, at alle er repræsenteret - at det er børn, unge og voksne fra alle hjørner af Frederikssund, der er med til at besynge det, vi på dagen er fælles om: glæden ved Kronprinsesse Marys bro!

Lige nu er alle spændte på generalprøven d. 26. september – den bliver usædvanlig! Den kommer nemlig til at foregå i skolegården på Trekløverskolen afd. Falkenborg. ”For det første er dér rigeligt med plads til alle og for det andet er vi nødt til at øve udendørs for at få en ide om, hvad der venter ved Broen d. 28 kl. 10.40, når den officielle del af arrangementet begynder med vores musik”, siger Gitte Grarup.

Den officielle brosang er nu tilgængelig

Se også noder og tekst

Alle er velkommen til at høre sangen og således kende lidt til den, når den uropføres af de 500 medvirkende ved Broen. Herefter er sangen - som broen - en del af fællesskabet Frederikssund.

Fotos: Sandvær/Price
Teenagekoret  T drops deltager ved Broindvielsen