Juniorblæsere på koncertturné for kulturpas-elever

Juniorblæsere

Musikskolens juniorblæseorkester

På mandag d. 5. oktober pakker musikskolens nye juniorblæseorkester noder og instrumenter sammen og tager på koncertturné rundt i kommunen. Der er koncerter på Slangerup Bibliotek kl. 15.30-16.30, på Frederikssund Bibliotek kl. 17.00-18.00 og i Rejsestalden i Jægerspris kl. 19.00-20.00. Ved hver koncert spiller juniorblæseorkestret nogle kendte sange, og instrumenterne i orkestret præsenteres enkeltvis. Bagefter kan kulturpasserne prøve, hvor mange af instrumenterne, de kan få lyd ud af.
Musikskolens juniorblæseorkester startede 31. august og er et træningsorkester, som eleverne spiller i 1-2 år, inden de rykkes op i musikskolens store blæseorkester. Orkestret består af elever på mellem 6 og 14 år, som har spillet fra få måneder op til et par år på deres instrument, og de fleste blæseinstrumenter er repræsenteret: tværfløjte, klarinet, saxofon, trompet, trækbasun, valdhorn og tuba.
Musikskolen har ledige pladser på alle de nævnte instrumenter, så hvis nogen skulle få lyst til at lære at spille efter at have hørt og prøvet instrumenterne, er der mulighed for det.
Koncerterne henvender sig primært til alle de elever i kommunens 4. klasser, som netop har fået udleveret et kulturpas, men andre er også velkomne.
Der er gratis adgang til alle tre koncerter.