Generalprøve på programmet for
Frederikssund Musikskoles orkesterrejse til Ramsgate

Mandag d. 11. marts kl. 19, i Elværket, Frederikssund

Om få uger rejser 40 elever og lærere fra Musikskolen til byen Ramsgate i England.

Ramsgate, der er på størrelse med Frederikssund Kommune, ligger syd for London.

For nogle Frederikssund borgere lyder navnet Ramsgate nok bekendt, for Ramsgate var tidligere venskabsby med Frederikssund, blandt andet med begrundelse i historien om vikingeskibet "Hugin", der blev bygget i anledning af 1500 året for de første danske vikingers landgang i England. ”Hugin” sejlede d. 6. juli 1949 fra Frederikssund og nåede England d. 18. juli 1949. ”Hugin” står nu i Ramsgate som et mindesmærke over vikingernes togter over Nordsøen.

Musikskoleeleverne, der er mellem 12 og 19 år er til daglig medlemmer i FM Blæserorkester, teenagekoret T drops, slagtøjsorkestret Percussion All Stars og FM Strygerorkester. Fem lærere og Musikskoleleder Gitte Grarup rejser af sted, og planerne og forventningerne er store.

Allerede kort efter ankomst og indkvartering i Ramsgate tager Musikskolen hen på The Chatham Grammar School og øver og holder prøve. Dagen efter tilbringer Musikskolens elever og lærere så på denne skole, hvor de laver workshop med skolens elever. I mødet med de unge englændere her vil Musikskole-eleverne opleve, hvordan livet er på en britisk skole, hvor linjefaget musik er på et meget flot niveau. Sidst på dagen afholder Frederikssund Musikskole og The Chatham Grammar School sammen en koncert.

Skolens historie går helt tilbage til 1797. ”Der er ingen tvivl om, at det bliver en oplevelse for vores elever at møde de unge mennesker her”, fortæller Gitte Grarup. ”Eleverne bærer uniform, må ikke have mobiltelefoner eller Mp3-afspillere med i skole, og de har en hverdag med mange regler, også for respektfuld og høflig adfærd. Mad og snacks indtages udelukkende i kantinen, og kun i kantinen – og når man sidder i dén, kan man ikke undgå at komme til at tænke lidt på Harry Potter”. At det er en helt anden virkelighed, Musikskolen vil møde i Ramsgate ved nogle af lærerne og par af eleverne, for det er anden gang, Musikskolen besøger skolen. I 2013 var Musikskolen af sted på en lignende tur, og rejsen var en stor succes for alle, hvorfor det længe har været et ønske at kunne gentage successen.

Musikskolen skal også en tur til London, for at opleve musicalen ”Wicked” med musik af Stephen Schwarts på Musicalteatret Apollo Victoria Theatre. ”Wicked” er en moderne udgave af den gamle musicalfilm ”Troldmanden fra Oz” fra 1939, og så bliver der naturligvis også tid til sightseeing i London.

Alle er spændte, og hvis man er nysgerrig efter at høre, hvad Musikskolen skal spille i Ramsgate, er man velkommen på Elværket i Frederikssund mandag d. 11. marts kl. 19, hvor der afholdes generalprøve. Hvert kor og orkester bidrager med et par numre, f.eks. skal T drops synge sangen ”Popular” fra ”Wicked”, og FM Blæserorkester spiller numre af James Brown. Hele holdet spiller et længere uddrag af musicalen ”Phantom of the Opera”.

De medrejsende lærere er Ian Price, Carsten Skov, Jacob Sørensen, Xenia Savery, Morten Sønderskov og Gitte Grarup, der også er korleder for T drops.

FOTO: SANDVÆR/PRICE
Fra venstre, Mille og Digna, der går på Fjordlandskolens afd. Skibby, Nora, der går på Sigerslevøster Privatskole og  Sille, der går på Jægerspris skole.
Alle er de medlemmer af T drops, og skal med på turen til Ramsgate.

13. november 2019
Nu er der åbent for tilmelding til Musikalsk Legestue forår 2020