Frederikssund Musikskole på orkesterrejse til England

Den hidtil størst anlagte orkesterrejse for Frederikssund Musikskole finder sted i dagene 21. - 24. marts og går til England, primært Ramsgate, som er Frederikssunds venskabsby i Storbritannien.

I alt 50 skal af sted: 44 musikskoleelever mellem 12 og 18 år fra Blæserorkesteret, teenagekoret T drops og slagtøjsorkestret Percussionation samt tre af de ældste violinelever, 5 lærere og musikskoleleder Gitte Grarup rejser af sted i næste uge, og planerne og forventningerne er store.
Allerede ved ankomsten torsdag deltager Musikskolen i det stort anlagte "Kent Music and the Thanet Rotary Schools' Prom" i byen Margate, som er naboby til Ramsgate. I denne musikfestival deltager 12-14 andre kor, orkestre og bands fra områdets skoler og musikskoler. Temaet er "Space" og "A Musical Universe", og Frederikssund Musikskoles elever optræder her bl.a. med nummeret "I Vow to Thee, My Country" fra Gustav Holsts "Planeterne".
Hele fredagen tilbringer Frederikssund Musikskole på The Chatham Grammar School i Ramsgate, hvor de afholder workshop med skolens elever, og denne workshop munder ud i en 1 time lang koncert om eftermiddagen, der slutter med et stort fællesnummer, Duffys "Mercy", som musikskolelærer Marika Andersen har arrangeret. Koncerten overværes af en gruppe fra "det officielle Frederikssund", nemlig kulturudvalgsformand Grethe Olsen, Chef for dagtilbud og kultur Paw Holze samt kulturkonsulent Elsebeth Kristensen.

Om lørdagen drager Musikskolen til London for at opleve musicalen "Billy Elliot" med musik af Elton på Victoria Theatre. Der bliver nok også tid til sightseeing og lidt shopping i London.

Alle er spændte, og der har været afholdt fællesprøver for alle medvirkende - billedet her med alle de rejseklare er taget af arnason.dk ved prøven i torsdags. Lærerne Andrew Cholvat, Jacob Sørensen og Ian Price ses stående yderst til højre i billedet, og siddende på rækken bag eleverne med de skinnende spilleklare messinginstrumenter ses lærerne Marika Andersen og Xenia Savery samt musikskoleleder Gitte Grarup, der er korleder for T drops.

Ramsgate group