Frederikssund Musikskole og folkeskoler

i musikalsk samarbejdsprojekt

I næste uge, d. 13. og 14. april arbejder Frederikssund Musikskole sammen med Oppe Sundby skole og Jægerspris skole om opførelsen af en musikalsk suite "Det første og det sidste".

Suiten er komponeret af Michael Bojesen, kendt som dirigent for DRpigekoret, men også komponist af et utal af kor-suiter, der sprudler af og musik- og formidlingsglæde.

"Det første og det sidste" er komponeret over 7 skønne og fantasifulde digte skrevet af Cecilia Engelbrecht Heick, og bærer poetiske titler som ”Den første morgen”, ”Den første kærlighed” og ”Den første blomst”.

Sangene fremføres af de to skolers 4. og 5. klasser, og der vil være en skøn iderigdom i koreografi og scenografi udarbejdet på skolerne i musik, billedkunst, dansk og håndarbejde igennem de sidste måneder. I alt 200 børn kommer på scenen på Gymnasiet, hvor projektet finder sted tirsdag og onsdag.

Det er Musikskolens guitarlærer Jan Sommer, der har arrangeret musikken, så den lige præcis passer til det fantastiske orkester bestående af ca. 50 musikskole-elever- og lærere. Orkesteret repræsenterer en stor del af Musikskolens instrumenter lige fra blokfløjter, strygere, blæsere og guitarer til slagtøj, og før den musikalske suite fremføres, vil alle instrumenter blive præsenteret for publikum.

Forud for projektdagene har der naturligvis fundet et intensivt indstuderings- og prøveforløb sted med Musikskoleorkesteret, så nu er alle klar til at møde de syngende samarbejdspartnere.

Det bliver en overvældende oplevelse for tilskuerne at overvære en forestilling med små 250 medvirkende, dirigeret af Musikskolens violinlærer og erfarne dirigent Syssen Kappel.

De medvirkende øver sig sammen tirsdag fra tidlig morgen, og onsdag åbnes der så for publikum kl. 9.30 og kl. 11.30. Publikum består af skoleelever fra hele kommunen, alle folkeskolerne har hver fået et antal billetter.

Om aftenen d. 14. er der forestilling for de medvirkendes nærmeste, og når dagen slutter, vil de syngende folkeskoleelever og de spillende musikskoleelever have optrådt for næsten 1500 mennesker.

Det er meget udbytterigt for både Musikskolen og folkeskolerne at samarbejde om projekter af denne art, og der har i en årrække været tradition for tilsvarende projekter ca. hvert andet år.