ALBA

En musikforestilling om rejsen fra mørket til lyset

1100 Frederiksund borgere fik sig i går en dejlig oplevelse i Gymnasiets sal, da Musikskolen og 160 4. klasses elever fra Ådalens skole, Fjordlandsskolens afd. Skibby og Trekløverskolens afd. Græse opførte ALBA, en musikforestilling skrevet af komponisten Jan Sommer.

Der var fulde huse til de tre forestillinger, og det var med rette, at publikum var betagede af den fantastiske historie. Musikskolens orkester bestående af 45 elever og lærere og de 160 4. klasser har gennem længere tid øvet sig i hhv musik og tekst. Tirsdag morgen mødtes de så i Gymnasiet, hvor hele stykket blev dramatiseret.

Historien er enkel og almengyldig: en rejse fra mørket mod lyset – de sorte kapper, der drager ud for at erobre, indtage og bestemme – de rare landsbyboere, der lever fredsommeligt og stille, de sorte kapper kommer til byen og vil indtage den, det kommer til et stort slag - alle falder til jorden, for som i alle krige har alle tabt! Men en prins med kappe på en prinsesse fra landsbyen vågner op og får øje på hinanden, ser, at de i virkeligheden er ens, ser, at de er hinandens spejlbillede, som mennesker vil vi det samme og kan leve uden hinanden. Kapperne falder til jorden, og alle mødes og danner regnbuens farver. Forenes i en smuk slutsang: ”Dit liv er mit liv, og alt, hvad vi ved er fælles for alle, for frihed og fred”, som publikum til sidst synger med på.

Det har været en god oplevelse for 4. klasserne at være en del af et stykke, hvor de har været på scenen uafbrudt i 35 minutter og været med til at skabe stemning og spænding.

For Musikskolens velspillende  ALBA-orkester har det været lærerigt at indgå i en akkompagnerende rolle. Jan Sommers musik er usædvanlig udtryksfuld og musikken er arrangeret således, at de enkelte instrumentgrupper træder frem på bedste vis, både solo og sammen.

Det var Jan Sommer selv, der dirigerede. Det var Gitte Grarup, der stod for iscenesættelse og instruktion. Stykket blev selvfølgelig kun til en realitet fordi Musikskolen har haft et fantastisk godt samarbejde med 4. klasserens lærere, der har stået for en stor del af tekst-indstuderingen på skolerne.

Printet fra /Nyheder/ALBA