27. februar 2020

Frederikssund Musikskole i  35 år - AFLYST

Frederikssund Musikskole inviterer til 35 års Jubilæumskoncert i Elværket mandag d. 16. marts kl. 19-21

I denne sæson er det 35 år siden, Frederikssund fik sin første musikskole, og det fejres ved en Jubilæumskoncert i Elværket.

Frode Holdgaard, der var Musikskolens første leder fra sæson 1984-85, og som nu er aktiv i Vikingespillene blæser jubilæumskoncerten i gang på lur!

Klaverlærer i Musikskolen gennem alle årene, Steen Lai Sørensen, deltager naturligvis med nogle af sine nuværende elever.

Desuden medvirker FM Blæserorkester under ledelse af Ian Price, FM Jazzband under ledelse af Claus Kaarsgaard og strygerensembler fra FM Strygerskole under ledelse af Xenia Savery og Katrine Munk Rasmussen

Tidligere elever fra Musikskolen kommer også forbi, og det er en stor glæde for Musikskolen at kunne præsentere mezzosopranen Josefine Weber Hansen, der startede sin musikalske løbebane som bratsch- og korelev i Musikskolen. Josefine har studeret bratsch og klassisk sang ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og i USA. Josefine har bl.a optrådt på Copenhagen Opera Festival og Amager Klassisk, og med Steffen Brandt og bandet Efterklang. Sammen med pianisten Nadia Okrusko vil Josefine fremføre sange og arier af bl.a. Brahms, Berlioz og barokkomponisten Maria Antonia Walpurgis.

En glæde for Musikskolen er det også, at Kristoffer Kisling, der har været elev i Musikskolen i en årrække og spillet klaver, slagtøj, bands og trommer – kommer med sit band ” Silas da Silva & The Banda-Log”. Bandet lover underholdende funky rap på et flow af hiphop med da Silvas vokal i spidsen som garant for personlige og vedkommende tekster.

Der er lagt op til meget varieret aften, hvor der også vil blive holdt en lille tale om Musikskolen ved leder Gitte Grarup.

Musikskolen er vært ved en lille forfriskning og der er gratis entré.
Dørene lukkes præcist kl. 19.

Den første musikskole i Frederikssund blev drevet af Frederikssund Musikskole-forening.

Daværende musikskoleleder i Ballerup Musikskole, Frode Holdgaard blev ansat som leder, og underviserne var alle fra lokalmiljøet med musik-erfaring fra privatpraksis, fra Frederikssund Garden eller fra andre musikskoler. Administration og forberedelse foregik fra privaten for både leder og lærere.

Undervisningen lå - som nu - i eftermiddagstimerne rundt om på folkeskolerne, på 10-12 forskellige instrumenter og et Harmoniorkester for voksne.

I 1990 fik Jægerspris og Frederikssund kommuner aftalt et driftstilskud i fællesskab og skolen fik navnet ”Frederikssund og Jægerspris Musikskole”, men først i 1999 tiltrådte Musikskolen den gældende overenskomst på musikskoleområdet. Bestyrelsen var øverste ansvarlige helt frem til årsskiftet 1999-2000, hvor Musikskolen endelig blev en kommunal institution.

Siden kommunesammenlægningen i 2007, hvor de mindre musikskoleafdelinger, som med succes kørte i Skibby og Slangerup blev lagt sammen med Frederikssund og Jægerspris Kommunale Musikskole, har Musikskolen heddet ”Frederikssund Musikskole”. Samtidigt blev det lovpligtigt for landets kommuner at have et musikskoletilbud.

I dag er Musikskolen til stede med undervisning på samtlige folkeskoler i Kommunen. Musikskolen har et stort udbud af koncerter og aktiviteter året rundt foruden et bredt samarbejde med folkeskolen. Dokumenteret forskning har igen og igen påvist vigtigheden af at børn og unge møder levende og aldersvarende musik, derfor er det en gevinst for alle, at Frederikssund Musikskole når bredt ud.

Musikskolen har nogle få special-lokaler på Trekløverskolen afd. Falkenborg, hvor også Administrationen ligger. Det er her, der er sammenspil og bandundervisning for de unge. Især sammenspils-aktiviteterne har været stigende gennem de seneste år med flere og flere ensembler, bands, slagtøjsorkestre, strygerorkester, korskole, karruseller, forældre/barn hold, blæserorkestre og bigband.

Musikskolen består i dag af 18 lærere, der alle er professionelle musikere og musikpædagoger, en administrativ koordinator, Birgitte Andersen og en leder, Gitte Grarup, der også underviser.
Der udbydes undervisning i over 20 forskellige instrumenter – og der er stadig, eller igen - Harmoniorkester for voksne.