150 året for komponisten Carl Nielsens fødsel fejres med stor fødselsdagskoncert på Falkenborgskolen

Tirsdag d. 9. juni er det 150 år siden Carl Nielsen blev født.

Det fejrer 350 skolebørn fra Falkenborgskolen og Ådalen skole syd i samarbejde med Frederikssund Musikskole med en koncert på Falkenborgskolen.

Her synger børnene tre af de kendte Carl Nielsen sange, akkompagneret af Musikskolens 35 mand store Carl Nielsen orkester, bestående af elever og lærere fra Musikskolen.
Sangene er arrangeret af Musikskolens huskomponist, guitaristen Jan Sommer. Musikskolens orkester spiller også andre af Carl Nielsens værker, bl.a. "Orientalsk festmarch", og violinisten Xenia Savery, der også er lærer i Musikskolen, er solist i "Humoresque" og "Ternernes dans", som er arrangeret for soloviolin og strygerorkester af Jan Sommer. "Tågen letter", et af Carl Nielsens mest velkendte værker fremføres af tværfløjteeleven Monika Scheuer Fløjborg og klavereleven Simon Amundsen.